(c)2011

Кожата е еластичната обвивка, oбгърнала цялото тяло

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Кожата е еластичната обвивка, oбгърнала цялото тяло
Aвтор: Бьорн Расмусен
Издателство: Персей
Година: 2019
ISBN: 9786191612048
Корица: мека
Страници: 96
Цена: 8.00 лв.  6.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Тази уникална книга донесе на Бьорн Расмусен Наградата за литература на Европейския съюз, както и няколко от най-престижните литературни награди на Дания.

Това е роман за израстването. Младеж среща много по-възрастен инструктор по езда, към когото се привързва толкова силно, че тази привързаност се превръща в мания, едновременно романтична и еротична. Това е роман за мрачни тийнейджърски години, свързани с наркотици и самонараняване, криза на идентичността, отчуждаване от семейството, първа голяма любов и жестоки сексуални копнежи, както и опити за справяне с всичко това.

Невероятният стил и глас на романа кара датските критици и читатели от всички възрасти да бъдат изцяло омагьосани от тази книга – дива, необуздана, рушаща всички табута. И въпреки безразсъдната конфронтация на героя с отчаянието, тя успява да се очарова и шокира читателя с блестящата си и неоспорима красота. Авторът пренася думи и изречения от любими писатели в своето повествование, но то си остава изцяло негово собствено. Това е комбинация от проза, поезия, социален реализъм и автобиография, която е безпрецедентна не само в датската литература.
 
Общи условия