(c)2011

Предстоят ли най-добрите дни за човечеството? Промоция

   Книги ► Публицистика и политика ► Политика ► 
Предстоят ли най-добрите дни за човечеството? Промоция
промоция

Aвтор: Стивън Пинкър, Мат Ридли, Малкълм Гладуел, Ален де Ботон
Издателство: Сиела
Година: 2019
ISBN: 9789542828266
Корица: мека
Страници: 120
Цена: 12.90 лв.  8.39 лв. (Отстъпка -35%)

Добави в количка
 
Прогресът е една от най-завладяващите концепции на модерната епоха. От Просвещението насам западният свят демонстрира, че подобренията в живота на хората са възможни чрез еволюцията на институциите, иновациите и идеите. Прогресът дори сякаш се ускорява заради новите технологии, инивидуалните свободи и глобалното разпространение на правила, които дават възможности за развитие на хората и обществата.

Но неизбежен ли е този прогрес? Неговите критици твърдят, че човешката цивилизация е станала различна, не по-добра, в последните два века и половина. Това, което се вижда като положителна промяна в един момент, се превръща в пречка или проблем в друг. Накратко – прогресът е идеология, не факт, начин за гледане на света, а не описание на реалността.

Четирима големи мислители се изправят един срещу друг в дебат за бъдещето на човечеството.Стивън Пинкър и Мат Ридли вярват, че то ще е по-добро от настоящето. Малкълм Гладуел и Ален де Ботон са на обратното мнение – че предстоят кризи и провали. Кой има право – това ще отсъдите сами за себе си.
 
Общи условия