(c)2011

Български празници и обичаи Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Български празници и обичаи Промоция
промоция

Aвтор: Лилия Старева
Издателство: СофтПрес
Година: 2019
ISBN: 9786191514748
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 14.99 лв.  9.74 лв. (Отстъпка -35%)

Добави в количка
 
В своята многолетна история българският народ е сътворил богат календар от християнски традиции, неписани ритуали, обредни практики, благословии и молитви.

„Български празници и обичаи” събира най-важното от този календар. Кога, какво и защо празнуваме? Какви знаци ни дава светът около нас за онова, което предстои? Кои са основните обредни вещи, храни и символи? Какво означава да празнуваме истински? Отговорите на тези въпроси ни позволяват да се докоснем до мъдростта, практичността и духовността на старите българи и да ги превърнем в част от своя живот и живота на нашите наследници.

В книгата ще откриете:
- Най-важните християнски и народни празници, представени в хронологичен ред;
- Детайлен поглед към традиционните обреди, ритуали и наричания;
- Избрани рецепти, подходящи за всяка празнична трапеза.

От наричанията на Нова година и лазарките на Цветница, през обичаите за дъжд и ладуването, до нестинарските танци и ястията на Коледната трапеза – Лилия Старева не само описва традициите, а и ги обяснява и осмисля, свързвайки ги с днешния ден. Защото силата на фолклора ни е доказана през вековете – той пази усещането ни за принадлежност към голям и мъдър народ, той е наша опора в трудните мигове и ни учи на по-добър живот.
 
Общи условия