(c)2011

Огън и кръв

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Огън и кръв
актуално

Aвтор: Джордж Р. Р. Мартин
Издателство: Бард
Година: 2019
ISBN: 9789546559197
Корица: мека
Страници: 592
Цена: 24.99 лв.  17.99 лв. (Отстъпка -28%)

Добави в количка
 
300 години преди Игра на тронове драконите владееха ВестеросВълнуващата история на Таргариените оживява

Столетия преди събитията от „Игра на тронове“ домът Таргариен – единствената фамилия господари на дракони, преживяла Ориста на Валирия – се установява на Драконов камък. „Огън и кръв“ започва със сказанието за легендарния Егон Завоевателя, създателя на Железния трон, и продължава с описанието на поколенията Таргариени, борили се да завладеят това легендарно седалище на власт, чак до гражданската война, която почти унищожава династията им.

Какво всъщност се случва по време на Танца на драконите? Защо е толкова гибелно да се посети Валирия след Ориста? Какви са най-ужасните престъпления на Мегор Жестокия? Какъв е бил Вестерос, когато драконите са властвали в небесата? Това са само някои от въпросите, получили отговор в хрониката, разказана от учен майстер на Цитаделата и съдържаща над осемдесет черно-бели илюстрации от художника Дъг Уитли.

„Огън и кръв“ е първата част от двутомната хроника на Таргариените, изненадваща с ново разбиране за динамичната, често кървава и винаги завладяваща история на Вестерос.
 
Общи условия