(c)2011

Дамите от Ориента

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Дамите от Ориента
Aвтор: Кристина Морато
Издателство: Ентусиаст
Година: 2019
ISBN: 9786191642915
Корица: мека
Страници: 465
Цена: 25.00 лв.  20.00 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Седем смели жени изоставяш лукса и удобствата на западния свят, за да предприемат едно опасно пътуване до непознатия Изток.

Седем авантюристки откриват страстта си към Ориента и номадския живот на бедуините.

Седем дами се впускат в опасното приключение да пътуват отвъд Кайро и Истанбул във времена, в които грабежите, деспотичните турски паши, епидемиите и тежките преходи в пустините разколебават и най-ка-лените пътешественици.

„Дамите от Ориента" разказва вълнуващите истории на няколко запленени от арабския свят жени, които оставят своята незаличима диря в Близкия изток: Лейди Мери Монтегю, първата жена от западния свят, посетила османските хареми; ексцентричната лейди Хестър Станхоуп; красивата лейди Джейн Дигби, изживяла пламенен любовен романс с бедуински шейх, и решителната Изабел Бъртън. В началото на XX век се появяват и смели изследователки, археоложки и сътруднички на разузнавателните служби като Гъртруд Бел, помогнала за очертаването на границите на днешен Ирак; неуморната фрея Старк и прочутата авторка на криминални романи Агата Кристи.

Решителни, любопитни и авантюристични, дамите, покорили Ориента, ни завещават своите пътеписи, прочувствени писма, красиви описания и черно-бели снимки, за да ни покажат защо пътешествията им до Изтока са променили живота им напълно.
 
Общи условия