(c)2011

Спомени за културния живот между двете световни войни

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Спомени за културния живот между двете световни войни
актуално

Aвтор: Кирил Кръстев
Издателство: Ера
Година: 2019
ISBN: 9789543895144
Корица: мека
Страници: 376
Цена: 18.00 лв.  13.86 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Ново допълнено издание

Кирил Кръстев (1904–1991) е сред най-изтъкнатите интелектуалци на своето време.

Завършва естествени науки в Софийския университет и специализира изобразително изкуство в Париж. Утвърждава се като есеист, литературен и кинокритик, публицист, изкуствовед. Създател, редактор и сътрудник на редица вестници и издания на културна тематика, той е винаги във вихъра на събитията.

Мемоарната книга на Кирил Кръстев представя панорамна картина на културния живот в България между двете войни. Той ни предоставя сведения и интересни факти относно най-видните творци и интелектуалци, дружества и редакции през този период.

В неговия специфичен стил, неподдаващ се на категоризация и клишета, Кирил Кръстев разказва за срещите си с Гео Милев, проф. Константин Гълъбов, Чавдар Мутафов, Асен Златаров, Елисавета Багряна, но и дава оценка на творчеството им, съпоставяйки го с личния им живот.

"Спомени за културния живот между двете световни войни" е най-ценното произведение на Кирил Кръстев, което запазва културната ни идентичност за поколения напред. Изданието съдържа допълнителни материали от личните му тетрадки.
 
Общи условия