(c)2011

Мистиците, аскетите, светците на Индия

   Книги ► Езотерика и религия ► Езотерика ► 
Мистиците, аскетите, светците на Индия
Aвтор: Джон Кембъл Оман
Издателство: Шамбала
Година: 2019
ISBN: 9789543192120
Корица: мека
Страници: 428
Цена: 20.00 лв.  16.40 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Джон Кембъл Оман (1841-1911) е роден в Калкута. Професор по естествени науки в Държавния Колеж в Лахор през 1877-1897 г., високо ценен като изтъкнат учен от ранните години на университета в Пенджаб и пионер в популяризирането на науката в Индия. Автор е на редица книги върху индийското общество и култура.

В тази книга авторът описва преживяванията от своите пътувания през Индия и разкрива многообразието на живота в тази страна. Той пребивава в почти всички провинции на Северна Индия от Асам до Пенджаб и дълбоко опознава характера и интелекта на индийците. Това изследване върху „садхуизма“ описва аскети, монаси и просяци, и обхваща множество митове и легенди.
Разказът на автора през историята представя чудеса и пророчества, както и как европейците възприемат факирите, теологични теми като кармата и пантеизма, и ролята на това богато традиционно разклонение в съвременната епоха.
На първа корица - детайл от скалния релеф Шива Натараджа (Танцуващият Шива) в индуисткия пещерен храм 1 в Бадами, окръг Багалкот, щат Карнатака, Индия
 
Общи условия