(c)2011

Игра на непознати

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Игра на непознати
Aвтор: Питър Гадол
Издателство: Милениум
Година: 2019
ISBN: 9789545154744
Корица: мека
Страници: 192
Цена: 17.00 лв.  13.09 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Огледай се - някой в тълпата може би те наблюдава…

Когато Езра, приятелят на Ребека, изчезва безследно, полицията е странно незаинтересована от случая. Допускат, че се е включил в играта на непознати – новият хит сред скучаещите хора в големия град. Всеки от тях си избира случайна жертва и започва непрестанно да я следи, става част от живота ѝ, нейна неизменна сянка и невидимо присъствие във всеки миг от ежедневието ѝ.

Отначало в играта има строги правила – без пряк контакт, без саморазкриване, когато те усетят, изгаряш. После обаче всичко се обърква, участниците все по-често и нагло прекрачват границите, замесват се в улични гонки, подслушване, взлом, прелюбодеяния, убийства... Ребека се включва в играта, за да открие приятеля си, но неусетно сама се превръща в главен заподозрян.

Кой стои в основата на тази мания? Кой дърпа конците ѝ? Може ли да бъде спряна? Ще успее ли Ребека да се върне към нормалния живот в свят, в който всеки е непознат и различен от това, за което се представя?

„Следенето в социалните мрежи е зловещо, но Питър Гадол показва, че в действителност може да бъде много по-ужасяващо и опасно.“
Мерилин Стасио, The New Yorker Times Book Review

„Увлекателна и нестандартна… Хората с вкус към необичайното ще се влюбят в тази книга.“
Publishers Weekly

„Завладяващ роман! Една от малкото истории, които са ме карали да изпадна в параноя.“
Джо Хартлауб, Bookreporter

„Красива метафора за крехкостта на нещата, които ни свързват – дори с напълно непознати.“
Kirkus
 
Общи условия