(c)2011

Пътека за отвъд

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Романи и разкази ► 
Пътека за отвъд
Aвтор: Агоп Мелконян
Издателство: Изток Запад
Година: 2019
ISBN: 9786190103912
Корица: мека
Страници: 400
Цена: 24.00 лв.  19.68 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Настоящият том с избрани произведения на големия български писател, преводач и просветител Агоп Мелконян (1949-2006) включва романа „Смърт в раковината” и 23 разказа и новели, които го издигат до върховете на световната литература.

Агоп Мелконян е Писател, който умее да слиза до стъпалата на болката в човешката душа, предпочита да се влачи по пътя на Страданието, отколкото да подтичва по магистралата на прогреса, вниманието му е привлечено от антиутопичното. И прави всичко това проницателно, артистично и с усет за атмосфера.
Проф. Огнян Сапарев

Фантастиката на Мелконян е метафорична, фантастика на преносните значения и подтекста. Тя го представя като фантаст с широк спектър на стилноизобразителните възможности, при който не може да става и дума за някакви строги жанрови рамки с ограничаващи твореца функции.
Проф. Людмила Стоянова

Всяка прочетена страница от този писател е стъпалце нагоре и над... Приживе човекът вселена Агоп Мелконян ни водеше в като че ли несъвместимите свои търсения – балетрист, поет, преводач, драматург и публицист, интерпретатор на модерната световна наука или на арменската литература от времето след Спасителя.
Велко Милоев
 
Общи условия