(c)2011

Чоки

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Чоки
Aвтор: Джон Уиндъм
Издателство: Изток Запад
Година: 2019
ISBN: 9786190103882
Корица: мека
Страници: 141
Цена: 11.00 лв.  9.02 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Да имаш въображаем приятел е нещо обичайно, когато си малко дете. Но Матю не е малък. Той е на единайсет, а и измисленият му другар е доста необичаен. Защо, иска да знае Чоки, денонощието се състои от 24, а не от 32 часа? Защо съществуват два пола вместо един? Защо Матю не реши домашното си по математика, като използва двоичната бройна система? Когато въпросите стават прекалено сложни и объркващи, родителите на Матю започват да изпадат в паника. Ами ако Чоки не е продукт на въображението му, а нещо съвсем различно? Кой е Чоки? И какво може да иска от едно 11-годишно момче?

***

Джон Уиндъм (1903–1969) е британски писател, едно от големите имена в научната фантастика. Автор е на 12 романа, най-известни сред които са „Денят на трифидите“, „Кукувиците от Мидуич“, „Чоки“ и „Какавидите“.

Роден е в Бирмингам, Великобритания. Няма висше образование, занимава се с различни дейности, за да си изкарва прехраната.

Първите му разкази са публикувани в средата на 20-те години на 20 век, в обикновени списания, а не такива с научно-фантастична насоченост. Произведенията му са в различни жанрове, включително научна фантастика и детективски романи. По време на Втората световна война Уиндъм работи в армията, където продължава да пише. Първият му роман излиза през 1935 г., но истински известен става с романа „Денят на трифидите“, който излиза през 1951 г. Романите, които той пише след това се радват на много почитатели в читателските среди на научна фантастика. Някои от неговите романи са филмирани.

Джон Уиндъм умира през март 1969 г.

***

Уиндъм превръща една история за „обсебване“ във въздействащ роман за безотговорното ни отношение към собствената ни планета.
- Телеграф

Задължителна книга за всички, които не са безразлични към прогреса на човечеството.
- Портланд Бук Ривю

През 80-те години по книгата е заснет популярен телевизионен
 
Общи условия