(c)2011

Полукрал. Кн.1 от трилогията

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Полукрал. Кн.1 от трилогията
Aвтор: Джо Абъркромби
Издателство: Колибри
Година: 2016
ISBN: 9786191505289
Корица: мека
Страници: 384
Цена: 18.00 лв.  14.76 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Мъжът размахва коса и тегли рало в полето, стяга възел на палубата или сее смърт по вражеските брегове с меч и секира в ръка. Преди всичко обаче, мъжът удържа мястото си в стената от щитове, не отлепя рамо от рамото на човека до себе си. В противен случай той е провал, особено ако е син на краля на Гетланд – сурова земя, която ражда воини със сърца от камък и ръце от желязо.

Принц Ярви не е един от тези свирепи воини. Докоснат от баща Мир, неговият път е този на познанието и благата дума. Майка Война никога няма да се усмихва над бойните му победи. За сакат слабак няма място в тренировъчвия квадрат или в стената от щитове, нито на Черния трон, въпреки че той е негов законен наследник. Така смятат не само хората от Гетланд - така мисли и собственото му семейство.

Но ако човек се нуждае от две ръце, за да срази в честен двубой някого, да го наръга в гръб му стига и само една. Особено ако е направлявана от остър ум като този на Ярви.

Време е измаменият да стане измамник.

Време е предаденият да се превърне в предател.

Време е законният крал да се завърне на престола.„Динамична история за предателство и отмъщение, която ме грабна от първата си страница и отказа да ме пусне.”
Дж. Р. Р. Мартин

„Любимата ми книга на Абъркромби!”
Патрик Ротфус
 
Общи условия