(c)2011

В бизнеса със Стийв Джобс

   Книги ► Антикварни книги ► 
В бизнеса със Стийв Джобс
Aвтор: Леандър Кейни
Издателство: Издателска група България
Година: 2009
ISBN: 9789549485486
Корица: мека
Страници: 183
Цена: 22.00 лв.  22.00 лв. (Отстъпка -0%)

Добави в количка
 
Стийв Джобс има забележителна кариера. Той преобрази завинаги света на компютрите и се превърна в един от най-богатите хора на Земята.
Той е човекът, който издърпа "Apple" от ръба на фалита и само за няколко години утрои годишните й продажби, удвои пазарния дял на "Mac" и увеличи капитала на "Apple" с 1300 процента. В момента компанията му прави повече пари и произвежда повече компютри от когато и да било.
Той създаде уникалния "iPod", който превърна "Apple" в монополист на пазара за mp3-плейъри, сравним единствено с "Microsoft". В САЩ пазарният дял на "iPod" възлиза на близо 90 процента – 9 от всеки 10 продадени плейъра са марка "iPod".
Той създаде "Pixar". Малкото частно филмово студио на Джобс направи първия изцяло компютърно анимиран филм – "Играта на играчките". През 2006 "Disney" купи "Pixar" за главозамайващите 7,4 милиарда долара, а сделката превърна Джобс в най-големия акционер на "Disney" и най-важния компютърджия в Холивуд.
И това далеч не е всичко, както ще се убедите от тази книга.
Джобс е роден на 24 февруари 1955 г. в Сан Франциско, Калифорния. Той е сирак, осиновен от Пол и Клара Джобс от Маунтаун Вю, Калифорния през 1955 година. Като ученик Стив не е щастлив в училището в Маунтаун Вю затова семейството се мести в Лос Алтос, Калифорния където учи в гимназията „Хоумстед“ (Homestead High School).
След училище Джобс посещава лекции на фирма-посредник на „Хюлет Пакард“ в Пало Алто. Там бива нает като летен работник. Друг работник в тази фирма е Стивън Возняк. Той е инженер с талант да изобретява електронни джаджи. Такава например е “синята кутия” — нелегално телефонно устройство с джобен размер, което позволява на потребителя да води безплатни разговори . Благодарение на уменията си в бизнеса, Джобс помага на Возняк да продава от тези устройства и на други хора.
През 1972 Джобс завършва гимназията „Хоумстед“ и се прехвърля в колежа „Рийд“ (Reed College) в Портланд, Орегон.
 
Общи условия