(c)2011

Фотостудио навсякъде: Твърда светлина

   Книги ► Хоби ► други ► 
Фотостудио навсякъде: Твърда светлина
Aвтор: Ник Фанчър
Издателство: АлексСофт
Година: 2018
ISBN: 9789546563583
Корица: мека
Страници: 224
Цена: 19.99 лв.  15.39 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Във "Фотостудио навсякъде: Твърда светлина" фотографът Ник Фанчър надгражда върху успеха на предишната книга "Фотостудио навсякъде", като продължава да предлага откровени, практични и ценни уроци за това как да създавате успешни и свежи снимки, въоръжени единствено с минимално оборудване, изобретателен ум и творчески дух. В тази книга Ник съсредоточава подхода си върху твърдата светлина, демонстрирайки как да я използвате по иновативни и ласкателни начини, работейки с обекти, вариращи от предмети до хора.

От книгата ще научите:
как да работите и с наличната (като от слънцето) и изкуствената светлина (като евтини малки светкавици);
как да оформяте, отразявате и манипулирате вашата немодифицирана светкавица, за да получавате желаните резултати;
колко е важно правилното разположение на светлината и баланса ѝ с наличната;как да създавате драматични, умишлени снимки с твърда светлина;
техники тип "направи си сам" за изработка на ваши собствени гобо и "хакове" (като например с отражател);
как да включвате цветни гел филтри във вашата работа, за да създавате изразителни и иновативни изображения;
трикове и техники за обработката в последствие, които Ник използва, за да постига крайния облик на кадри.

В тази книга са включени и снимки "зад кулисите", диаграми на осветлението и настройки за "Ligthroom" за много сценарии, така че да можете да вървите в крак с идеята, фотосесията и крайните редакции. Има и раздел в книгата, наречен "Правене на сцена", където освен че ви дават "празна" сцена, вие сте изправени пред предизвикателството да разберете къде можете да поставите вашия обект и вашата светлина(и), за да постигнете конкретен резултат. Отзад на книгата Ник ви показва как е избрал да се справи с всеки от сценариите. Целта е да се обучите да гледате ежедневни обикновени места и сценарии, с които се срещате, и да започнете да съзирате пълния им фотографски потенциал.

Ник Фанчър е портретен и комерсиален фотограф, както и автор и преподавател. Той е специализирал в осветяването и по-конкретно с използването на минимално оборудване на необичайни места. Той живее в Кълъмбъс, Охайо със съпругата му Бет и деца Джак и Марго.
 
Общи условия