(c)2011

Пътят. Драконът. Художникът. За Китай от първо лице

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Пътят. Драконът. Художникът. За Китай от първо лице
Aвтор: Пламен Легкоступ
Издателство: Фабер
Година: 2018
Корица: мека
Страници: 256
Цена: 20.00 лв.  16.40 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
„ПЪТЯТ. ДРАКОНЪТ. ХУДОЖНИКЪТ“ е книга, предназначена за всички, които се интересуват от необикновената, актуална и много привлекателна тематика, свързана с Поднебесната империя.

В нея авторът споделя впечатленията си от Китай, натрупани от 2010 до 2018г. при дванадесетте му посещения с обща продължителност повече от 850 дни.

Пламен Легкоступ ни представя своето виждане и разбиране за Китай, превърнал се в световен фактор за формиране на нов глобален ред, с който се съобразяват всички. Разкрива ни значението на митологията, философията и религията за синкретизма на древното величие и съвременната мощ на страната. Увлекателно и компетентно ни запознава с местата, които е посетил по време на пътуванията си из Поднебесната империя, разказва как забележителностите по тези градове и места подпомагат работата му като художник. Споделя и богатия опит, който има от съвместната дейност с китайските си колеги.

Трудно може да се сложи точен жанров етикет на това произведение, но със сигурност в него има елементи на роман, на пътепис и пътеводител, на мемоари, на репортаж, а защо не и на монография с емпирични изследвания „на терен“.

Изключително интересната книга, събрала уникалните впечатления на автора, които заслужават да бъдат не само описани, но и да станат достояние на хората в Китай и България, е онагледена с 238 авторски фотографии, разположени в текста, като част от тях са показани и цветни в отделно приложение; включени са и картини на художника Пламен Легкоступ, вдъхновени от досега му с китайската култура
 
Общи условия