(c)2011

Непознатата история на българите, част 1

   Книги ► Научна литература ► История ► история на България ► 
Непознатата история на българите, част 1
Aвтор: Валентин Вътов
Издателство: Огледало
Година: 2018
ISBN: 9786197261097
Корица: мека
Страници: 458
Цена: 50.00 лв.  47.50 лв. (Отстъпка -5%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Валентин Вътов е роден през 1953 г.

Завършил Класическа филология в СУ „Св. св. Климент Охридски", ВСШ - „Г. Димитров" - Симеоново, Публична администрация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Започва работа в Дирекция „Културно-историческо наследство" при ОСК - Пловдив, преподава старогръцки език в ПУ „П. Хилендарски". Впоследствие преминава на работа в специалните служби, НРС, направление Гърция и Балканските страни. След пенсионирането се отдава на първоначалното си амплоа - историята на древните народи и от патриотични подбуди събира малко известни сведения за историята и живота на българите от най-дълбока древност.

Настоящата книга в Първата си част представлява сборник от сведения от днешни и древни автори, съпоставени в определен порядък, за да изпъкне древността на българския народ. Българите не са обитавали една и съща територия, не са имали само една държава, уникален случай в човешката история от няколко държавни образувания с различни териториални обитания с основното историческо название България. България е повече от исторически модел, невероятно понятие. Подсказва се, че българската история трябва да бъде пренаписана и върната с петнадесет хиляди години назад.

Втората част е Азбучник на главозамайваща сензационна информация от думи, топоними, ет-ноними, събития, свързани с българите, фиксирани на български тюрки в книгите на големия български историк от гр. Казан, Русия, академик Фаргат Нурутдинов ал-Булгари „Нариман тарихи", „Джагфар тарихи", „Болгар тарихи", „Чулман Толгау" и др.

Във времената, когато България е поставена в огромни затруднения, се представя идеята в сърцата и душите на българите да се възцари гордост и самочувствие, че именно нашият днес останал малък и унизен народ от българи е най-древен и велик народ. Българите през хилядолетията назад, като цяло сбор от племена и народи с общо самонаименувание и самосъзнание за древен произход, стоят в темелите на световната цивилизация, дали са път, култура, история, генеалогия, география и топонимия на десетки народи и земи в Европа, Азия и Африка, даже и Америка.
 
Общи условия