(c)2011

Прагматика на човешките отношения

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Прагматика на човешките отношения
Aвтор: Пол Вацлавик, Джанет Бивин Бавелас, Дон Д. Джаксън
Издателство: Изток Запад
Година: 2018
ISBN: 9786190103158
Корица: мека
Страници: 320
Цена: 18.00 лв.  14.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Наречена „една от най-добрите книги за човешкото общуване, писани някога“ и вечен бестселър, „Прагматика на човешките отношения“ е в основата на голяма част от съвременните изследвания на междуличностното общуване, но освен това полага основите на контекстуално базираните подходи към психотерапията.

Авторите представят простата, но радикална идея, че проблемите в живота често възникват от проблеми в общуването, а не от някакви дълбоки психични разстройства, и подкрепят концептуалните си изследвания с отделни случаи и известни литературни примери. Написана с чувство за хумор и за разнообразна читателска аудитория, тази книга идентифицира простите свойства и аксиоми на човешкото общуване и демонстрира, че всяко общуване в действителност е функция на своя контекст.

Сред представените теми в тази широкообхватна книга са: произходът на общуването; идеята, че цялото поведение е общуване; метакомуникацията; свойствата на откритата система; семейството като комуникационна система; природата на парадокса в психотерапията; екзистенциализ­мът и човешкото общуване.
 
Общи условия