(c)2011

Как би постъпил Макиавели? Целта оправдава подлостта

   Книги ► Антикварни книги ► 
Как би постъпил Макиавели? Целта оправдава подлостта
Aвтор: Стенли Бинг
Издателство: Класика и стил
Година: 2011
Корица: мека
Страници: 149
Цена: 10.00 лв.  8.00 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
През почивните дни предпочитате компанията на семейството и приятелите. Това е достатъчно за предположението ви, че и другите искат същото.
Понякога сте доволни от това, което имате. Искате да сте щастливи и, ако е възможно, да правите щастливи и другите.

С други думи, вие сте обречени. Обречени на посредствеността. Обречени сте да бъдете изпълнители, а не действени личности. Няма проблем, ние ще имаме грижата да променим нещата.

Тази книга ще ви хване за раменете и здравата ще ви разтърси. Това е единственият начин да заживеете жалкия си живот по различен начин. Да си дадете сметка за ситуацията и преди да започнете да действате, да си зададете въпроса: „Как би постъпил Макиавели".

А отговорът в повечето случаи е съвсем прост: "Както трябва".

Точно така. Макиавели би ви посъветвал да направите каквото трябва и толкоз. Каква е целта ли? Да развиете личната си сила, разбира се. Запомнете това. Заживейте с него. Защото единствено личната ви сила може да се нарече оптимално добро. За обществото. За света, в който живеем. За котенцата и кученцата и всички малки дечица.

Просто ли ви изглежда? Сигурно. Но не чак дотам, че да не се нуждаете от тази книга. Сложете я в куфарчето си. Вземете я със себе си в метрото. По време на заседание можете да я пъхнете в някоя от евтините папчици от изкуствена кожа, които ви раздават с единствената грижа, че сте прекалено тъпи, за да си вземете бележника и писалката. И когато мистър Рувър опре лакти на катедрата и започна да дудне за предстоящия бюджет, производителността на отдела или бъдещето на бранша и вашето място в него, спрете
 
Общи условия