(c)2011

Гунди - какъвто не го познавате

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
 Гунди - какъвто не го познавате
промоция

Aвтор: Елица Младенова, Георги Иванов, Добромир Добрев
Издателство: Труд
Година: 2018
ISBN: 9789543985593
Корица: мека
Страници: 187
Цена: 12.99 лв.  9.09 лв. (Отстъпка -30%)

Добави в количка
 
Това е заглавието на уникална биографична книга за футболната легенда на „Левски” и на България Георги Аспарухов (изд. на Книгоиздателска къща „ТРУД”).
„Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите – пишат авторите. – Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за големия нападател. Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят”.
Наистина, Георги Аспарухов живее само 28 години и затова кратко време се превръща във вероятно най-обичания български футболист. Минава като комета през родния спорт, преди да изгори в жестока автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г. Историите, които ще прочетете в книгата, са събрани от авторите – Елица Михайлова, Георги Иванова, Добромир Добрев, Кристиан Иванов, през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Аспарухов ще го разкрият най-обичания ни футболист пред вас в светлина, в която не сте го виждали.
В „Гунди – какъвто не го познавате” освен уникалните снимки, ще научите много неща за личния живот на футболиста, за перипетиите, през които минава в професионален план, за това защо талант като него не намира изява извън България, за многото контузии, и затова как се случва катастрофата, отнела неговия живот и живота на друг обичан футболист – Никола Котков.
За пръв път може би ще разберете и откъде идва прякорът – Гунди.
 
Общи условия