(c)2011

Дюна 45. Намибия

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Дюна 45. Намибия
Aвтор: Максим Минчев
Издателство: Хермес
Година: 2018
ISBN: 9789542617976
Корица: мека
Страници: 205
Цена: 14.95 лв.  14.95 лв. (Отстъпка -0%)

Добави в количка
 
„Дюна 45“ звучи достатъчно мистериозно, за да накара мнозина веднага да посегнат към тази книга. Става дума за реално място, макар и насред сюрреалистичния пейзаж на една от най-интригуващите страни в южното полукълбо. Намибия! Притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения из необятната пустош. По германски подредена и по африкански неочаквана, Намибия вдъхновява и Максим Минчев – сладкодумния разказвач на истории, посетил 142 страни на 5 континента. Това е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, предстои едно вълнуващо завръщане в Африка. Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия – бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена – най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва, е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатано между тези две корици.
Георги Милков

***
Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София.
Завършил е журналистика в Лвов, Украйна, и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел.
От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, президент е на Асоциацията на българските медии по света, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.
Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели.
Той е съставител на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола“, която излезе със знака на „Хермес“.
Максим Минчев съчетава успешно работата си на дългогодишен директор на БТА с голямата си страст – пътешествията. Той е посетил 142 страни на 5 континента и е написал девет книги.
Член е и на FIJET (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).
След „ALO BOO SAFARI“ и „Търсачи на миражи“, „Дюна 45. Намибия“ е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим“.
 
Общи условия