(c)2011

Пиеси

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Романи и разкази ► 
Пиеси
актуално

Aвтор: Георги Марков
Издателство: Сиела
Година: 2018
ISBN: 9789542825463
Корица: мека
Страници: 679
Цена: 19.90 лв.  14.92 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Пиесите на Георги Марков са провокативни, актуални, изпълнени с неподправено човеколюбие, брилянтно чувство за хумор, неподвластни на времето, новаторски и смели. Те не се вписват лесно в категории, не обслужват идеологии, носят послания и задават въпроси, които остават важни и валидни и днес. Повечето от тях дълго време не са били част от българския театрален живот, а някои никога не са били поставяни на сцена.

Заради две свои пиеси - спряната след 13-ото си представление "Да се провреш под дъгата" u забранената "Комунисти", Георги Марков влиза в конфликт с тоталитарната власт и това става една от причините той да напусне България завинаги. Режимът разпознава в тези творби инакомислието на писателя, неговата неудобна независимост, неговата критика към партията, която е излъгала надеждите на идеалистите.

Тази книга съдържа всички 11 пиеси, написани от Георги Марков, включително "Да се провреш под дъгата", документалната "Комунисти", също критичната към властта "Aз бях той", както и творбите :
- Госпожата на господин Търговецът на сирене,
- Кафе с претенция,
- Асансьорът,
- Атентат в затворената улица,
- Мустаците или единица върху безкрайност,
- Последният патент,
- Калай
- Архангел Михаил
 
Общи условия