(c)2011

Сестри Палавееви по пътя към новия свят Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Романи и разкази ► 
Сестри Палавееви по пътя към новия свят Промоция
промоция

Aвтор: Алек Попов
Издателство: Сиела
Година: 2017
ISBN: 9789542824657
Корица: мека
Страници: 432
Цена: 17.90 лв.  13.42 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Няма пощада в лудешкото продължение на „Сестри Палавееви в бурята на историята”: предпазните колани са свалени, пътувате на собствен риск!
Кара и Яра са отново тук, а световните събития ще трябва да се посместят, за да им отворят място! Чаровните близначки, попаднали във вихъра на Втората световна война, натискат педала докрай в най-лудото приключение на живота си. Театърът на бойните действия се разширява: Сърбия, Македония, Англия, Америка… Ако сте в състояние да поберете и съвместите в главите си филми като „Гадни копилета“ на Тарантино и „Банани“ на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън с епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и наръч винтидж комикси, може би ще се досетите за какво иде реч…
Очаква ви и цяла галерия от най-колоритни образи: български комунисти, устремени към „прекрасния нов свят“, югославски партизани, банда джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е нормално.
Новият роман на Алек Попов обаче предлага и нещо много повече от забава. Отправя дързък, но верен до болка поглед към историята – отвъд тотемите на идеологиите и политическата коректност – който оперира туморите на миналото със скалпела на смеха.
Едно освобождаващо преживяване на фона на измамната носталгия по миналото, изпълзяла от гънките на спящия разум
 
Общи условия