(c)2011

Събрани приказки и разкази, том 1

   Книги ► Детска литература ► Приказки и легенди ► 
 Събрани приказки и разкази, том 1
Aвтор: Ханс Кристиан Андерсен
Издателство: Ентусиаст
Година: 2017
ISBN: 9786191642625
Корица: твърда
Страници: 400
Цена: 28.00 лв.  21.84 лв. (Отстъпка -22%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
„Събрани приказки и разкази“ – пълната колекция от произведенията на Ханс Кристиан Андерсен в красиво издание, което заслужава специално място във вашата библиотека.

Между твърдите корици със стилно оформление на първия том се крият любими приказки, които са били четени на всички ни като деца, както и откритата през 2012 г. в Държавния архив на Кралство Дания приказка „Лоената свещ“.
Преводът е на Петър Милков Петров – първия преводач на Андерсен от датски на български език. Вилхелм Педерсен, чиито илюстрации красят новото издание на събраните съчинения на Ханс Кристиан Андерсен, е първият художник, илюстрирал приказките на датския разказвач. През 1849 г. била публикувана поредица от пет тома с творбите на разказвача и 125 рисунки на Педерсен. В Дания и до ден днешен те се смятат за неразделна част от приказките на Андерсен.

Първият том на „Събрани приказки и разкази“ поставя началото на луксозна поредица, криеща в себе си съкровищница от думи и картини, която ще краси библиотеките на българските читатели поколения наред.
 
Общи условия