(c)2011

Велика дидактика

   Книги ► Антикварни книги ► 
Велика дидактика
Aвтор: Ян Амос Коменски
Издателство: УИ "Климент Охридски"
Година: 2008
Корица: твърда
Страници: 310
Цена: 22.00 лв.  22.00 лв. (Отстъпка -0%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Любезни читателю,
Четенето на много автори и какви ли не книги, предупреждава Сенека, може да доведе до безредие и нестабилност на духа. Затова старият римлянин препоръчва човек да поспре при големите умове, да се закърми с тях, ако иска да извлече нещо, което здраво да пусне корен в душата му.
Това е идеята, с която започва Библиотека „Вечни книги", предназначена за всички читатели, които желаят да общуват с класиците. Първата книга в поредицата е „Велика дидактика", епохалният труд на Ян Амос Коменски, наречен „педагогическият гений на славянството", който успява да превърне нравоучението в наука за нравите, вярата и езика, в триединство на духовните възможности. Неговото епохално научно дело е представено само с една от многобройните му книги, но в нея се съдържа всичко, което търсещият и разбиращ дух може да извлече в областта на образованието и възпитанието.
Настоящото издание на „Велика дидактика" е прецизна работа, резултат от съвременна лингвистична преработка и отговорна проверка на позоваванията в последните издания на Библията и на античните автори.
Древните мъдреци са казвали, че човек не може да прочетете толкова много книги, колкото може да има, но достатъчно е да има толкова, колкото може да прочете. А това са книгите на класиците в науката, литературата и мъдростта, към които човек винаги се завръща, когато му е нужно да потърси свидетел на делата си (сега тези свидетели се наричат цитати) и помощ в бедите.
Друг основен белег на уравновесения ум е както да чете, така и да може да се спре и да остане насаме със себе си.

От съставителите
 
Общи условия