(c)2011

Цезар

   Книги ► Класика ► 
Цезар
Aвтор: Александър Дюма
Издателство: Труд
Година: 2017
ISBN: 9789543985074
Корица: мека
Страници: 464
Цена: 14.99 лв.  11.69 лв. (Отстъпка -22%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Мнозина големи писатели неспирно се вдъхновяват от Гай Юлий Цезар и го увековечават в творбите си. Интересът към него не стихва и днес.

В бурния XIX век няма как да го подмине и Александър Дюма-баща. През 1855 г. се появява неговият “Цезар”, който веднага бива обявен за шедьовър. Неповторимият писател подхожда към Цезар по неповторим начин: описва го с любов и възхищение, но го претегля обективно, без да се отклонява от истината.

Прецизният Дюма не само проучва безброй източници: наследството на Плутарх, Дион Касий и главно – на Светоний, но и “пие от извора”, потъвайки в писмата на Цицерон. Достатъчно е образован, за да осмисли и да анализира морето от информация, а и притежава уникален талант, за да я поднесе на читателя увлекателно, вълнуващо, незабравимо.

--------------------

Този роман ми хареса изключително много. Това е една много добра и интересна книга, особено ако искате да опознаете древната история, но ви липсва търпението да четете книги по история.

Читателско мнение
 
Общи условия