(c)2011

Неразгаданите мистерии на България, том 2

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Неразгаданите мистерии на България, том 2
Aвтор: Андрей Кудин
Издателство: Уникарт
Година: 2017
ISBN: 9789542953777
Корица: мека
Страници: 253
Цена: 15.99 лв.  12.79 лв. (Отстъпка -20%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Аз бях един от многото, които настояваха пред руския писател Андрей Кудин да напише втори том на „Неразгаданите мистерии на България“. Това стана, след като първата книга претърпя пет самостоятелни издания и според класациите на в. „24 часа“ е сред най-продаваните за 2015 и 2016 г. в България. Книгата пожъна успех и в Русия - руското й издание отдавна е изчерпано.
Какво точно допринесе за успеха на първата книга? Може би причината е фактът, че Кудин обича и познава България повече от мнозина българи? Читателят усеща тези неща. А може би е помогнало обстоятелството, че авторът е руснак? За разлика от нас той гледа дистанцирано на редица исторически събития, свързани с България и ги анализира безпристрастно, предлага свои версии и прави обективни коментари. Може би именно този страничен ракурс е допринесъл за успеха на първата книга?
Но това са риторични въпроси. Уважаемият читател сега държи в ръцете си втората част на „Неразгаданите мистерии на България“. В нея той ще види тезите на автора за редица догадки в българската история, по които все още се спори.
Защо траките винаги са подкрепяли Троя? Участвали ли са българи в армията на Ахил? Как така в родното място на Александър Македонски още говорят български език? Колко е струвало въвеждането на българската азбука? Къде е софийският дворец на Константин Велики? Как умира император Балдуин? Прост свинар или висш военен аристократ е бил Ивайло? Как Боянският зограф изпревари великия художник Джото от Флоренция? Защо фанатизирани мюсюлмани строят църкви и манастири? Кой манастир в Странджа променя Православието? Как един български митрополит успя да обедини Руската църква? Защо Бисмарк остави Варна в границите на България? Как така убити германски войници в Крим изплуваха на къмпинг „Градина“? Защо немският Абвер и българското ВМРО подготвиха атентата на века в Марсилия?
Това са само част от въпросите, на които завършилият богословска академия Андрей Кудин предлага свои оригинални и компетентни версии. Убеден съм, че и книга втора на „Неразгаданите мистерии на България“ ще бъде посрещната с интерес от читателя и ще претърпи не едно и две издания.
Проф. Божидар Димитров
 
Общи условия