(c)2011

Саламбо

   Книги ► Класика ► 
Саламбо
Aвтор: Гюстав Флобер
Издателство: Сиела
Година: 2017
ISBN: 978-954-28-218
Корица: мека
Страници: 328
Цена: 15.00 лв.  11.25 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

В годините след вечната класика „Мадам Бовари“ Флобер обръща перото си към времената на древния Картаген. Той създава „Саламбо“ – епична история, изтъкана от еротика, жестокост и чувственост, с която малко френски романи могат да се мерят.

Саламбо – сестра на прочутия Ханибал Барка – живее сред разкоша на пищния и екзотичен Картаген. Но дните на империята не са спокойни. Светът ѝ е хванат в ноктите на войната. Картаген постепенно поддава на ударите на Римската империя, но други опасности заплашват да го разкъсат отвътре. Когато трябва да се разплатят с наемните войски, били се рамо до рамо с тях срещу римляните, водачите на града отказват да спазят обещанията си. Разгневени, наемниците ги обсаждат.

Виждайки красавицата обаче, водачът на наемниците Мато се влюбва в Саламбо. По време на обсадата наемниците открадват свещеното було на Картаген. Великият жрец на града решава да използва любовта на Мато към Саламбо и я изпраща да върне реликвата, като по този начин тласва двама любовници един към друг… и към смъртта
 
Общи условия