(c)2011

Трудно е да бъдеш Бог

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Трудно е да бъдеш Бог
Aвтор: Аркадий и Борис Стругацки
Издателство: Сиела
Година: 2017
ISBN: 9789542823216
Корица: мека
Страници: 215
Цена: 10.00 лв.  7.50 лв. (Отстъпка -25%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Намалението важи до изчерпване на количествата и не е обвързано със срок!

Върху устоите на фантастиката, братя Стругацки пишат история, която победи и надживя абсурдния, измислен обществен строй, в който самите те бяха принудени да съществуват. В този смисъл - техният талант е двоен.
Захари Карабашлиев

Аркадий и Борис Стругацки са сред най-великите имена в руската фантастика, а „Трудно е да бъдеш бог“ се счита за една от най-важните им творби.
В период, когато научната фантастика е била единственият начин за писателите в Съветския съюз да отправят критика към режима, „Трудно е да бъдеш бог“ изпъква като възхвала на стремежа към свобода и критика към овчедушното примирение с неправдите на тоталитаризма.

В далечното бъдеще, когато на Земята вече съществува съвършеното общество, Антон е изпратен на планета, където технологичното и социалното равнище са на нивото на Средновековието. В сравнение с местните хора, той е невъзможно силен, непобедим, божествен, но инструкциите му са ясни. Няма право да се меси, няма право да влияе, няма право да убива. Мисията му е да предава развитието на това общество и да го изследва в сянка. Въпреки неправдите, на които става свидетел.
Когато светът се срива пред очите ти, когато умират невинни, всяка надежда е стъпкана и сивотата и отчаянието заплашват да те погълнат, когато си длъжен да останеш безучастен наблюдател на страданието, тогава осъзнаваш колко трудно е да бъдеш бог.
 
Общи условия