(c)2011

Пътникът в дъжда

   Книги ► Изкуство ► Театър ► пиеси ► 
Пътникът в дъжда
Aвтор: Матей Вишниек
Издателство: Гея Либрис
Година: 2017
ISBN: 9789543001682
Корица: мека
Страници: 331
Цена: 15.00 лв.  11.25 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Както за Шекспир, така и за Матей Вишниек (1956), „целият свят е сцена". В случая по-точно „цирк". Темата пронизва някои от най-известните му и играни по света пиеси. В тях се преплитат удивително хармонично иронията и сатирата, буфонадата и гротеската. Цирковото, маскарадното, карнавалното срещаме често в пиесите му, Вдъхновени от италианската комедия дел арте, драматургията на Караджале, Йонеско и А. Жари. Критиката неслучайно определя Вишниек като новия Йонеско.

МАТЕЙ ВИШНИЕК е роден в Румьния, но през 1987 г., когато забраняват пиесата му „Коне на покрива", напуска родината си и търси политическо убежище във Франция. Името му присъства в театралните програми на повече от 30 страни в Европа, Азия и Америка. Пиесите му години наред са в афиша на големите театрални фестивали. Лауреат е на редица престижни международни награди. У нас са преведени романите му „Паника в Града на светлините", „Господин К. на свобода" и „Планираният хаос", сборник стихове „Град с един-единствен жител", сборник пиеси „Мансарда в Париж с изглед към смъртта".
 
Общи условия