(c)2011

Игри на смърт

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Игри на смърт
Aвтор: Дейвид Хосп
Издателство: Плеяда
Година: 2017
ISBN: 9789544099879
Корица: мека
Страници: 376
Цена: 17.00 лв.  12.75 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Намалението важи до изчерпване на количествата и не е обвързано със срок!


Добре дошли в сайта „На живо”! Тук можете да пресъздадете и да изживеете най-съкровените си мечти и най-потайните си фантазии. Искате да изкачите Еверест, да присъствате на концерт на „Ролинг Стоунс”, да изживеете зашеметяваща любовна история? Готово! Можете да имате всичко, и то докато си седите на креслото у дома. Нещо повече – докато се наслаждавате на виртуалните си фантазии, ще се освободите от задръжките, налагани от нормите на обществото.

Запознайте се с Ник Колдуел – гений в областта на компютърните технологии, който е принуден да се откаже от следването си в Масачузетския технологичен институт – няма как, налага му се да работи, за да издържа болната си майка. Помощта от някогашния му състудент Том идва тъкмо навреме – благодарение на него Ник е назначен в „На живо” – компания, предлагаща на пристрастените към социалните медии неописуеми онлайн изживявания. А работата му е тайно да наблюдава сцените, създадени от потребителите, но не самоцелно, а за внедряване на нови технологии. Работа като работа, докато една нощ той не попада на сцена с участието на синеоко момиче, което накрая е убито от мъжа, представящ се под псевдонима Дьо Сад. Ник е обсебен от младата жена и не може да се отърси от спомена за нея, макар да знае, че случилото се е въображаемо.

Въображаемо е до момента, в който се появява информация за убита млада жена, която поразително прилича на момичето от фантазията на Дьо Сад. Измислицата се превръща в жестока реалност. Убийствата продължават и от Бостънската полиция започват разследване, в което неохотно включват Ник и приятелката му Ивет – умела хакерка. Само че при виртуалната реалност нищо не е, каквото изглежда, и събитията започват да стават зловещи…
 
Общи условия