(c)2011

Големите митове за интимните взаимоотношения Промоция

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Големите митове за интимните взаимоотношения Промоция
промоция

Aвтор: Матю Джонсън
Издателство: Изток Запад
Година: 2017
ISBN: 9786191529957
Корица: твърда
Страници: 272
Цена: 22.00 лв.  15.40 лв. (Отстъпка -30%)

Добави в количка
 
Интимните взаимоотношения са област, която е силно натоварена с погрешни идеи, много от които се разказват като конкретни истини:

например „противоположностите се привличат“, „предотвратяването на несъгласията е от жизненоважно значение за доброто взаимоотношение“ и „раждането на деца може да спаси брака“. Дори някои от най-интуитивните теории са се оказали погрешни или поне много по-сложни, отколкото преобладаващата „всекидневна мъдрост“, и частично или напълно оборени от научните изследвания. „Големите митове за интимните взаимоотношения“ е структурирана около демистифицирането на измислиците и стереотипите, които доминират в популярното разбиране за любовта. Разчитайки на най-новите изследвания и използвайки емпирични изследователски данни, тази книга очертава, анализира и оборва някои от най-упоритите погрешни разбирания чрез изследването на техния произход и развитие.

Матю Джонсън обсъжда актуалните изследвания по теми като привличането, секса, любовта, срещите в интернет и силната любовна мъка, насърчавайки критично мислене за науката за интимните отношения. Написана в стил, който е едновременно убедителен и лаконичен, „Големите митове за интимните взаимоотношения“ е идеален ресурс както за интересуващия се лаик, така и за студентите, изучаващи свързани с темата курсове.
 
Общи условия