(c)2011

Румен Радев. Петият президент (мека подвързия)

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Румен Радев. Петият президент (мека подвързия)
Aвтор: Лилия Клисурова, Любомир Денов
Издателство: Труд
Година: 2017
ISBN: 9789543984978
Корица: мека
Страници: 136
Цена: 8.00 лв.  6.24 лв. (Отстъпка -22%)

Добави в количка
 
„Мога да решавам проблеми – правил съм го във Военно-въздушните сили. Ще го приложа и в политиката – в рамките на възможностите на президентската институция” е веруюто на новия държавен глава от кандидат-президентската кампания.

„Румен Радев. Петият президент” е неофициалната и нецензурирана биография на новия държавен глава. Написана е и е издадена без съдействието и съгласието на г-н Румен Радев. Нейни автори са двама опитни журналисти от вестник "24 часа" – Лиляна Клисурова и Любомир Денов.В текста освен личните си впечатления от генерала, те са използвали откъси от негови интервюта, както тез

и и позиции, които новият държавен глава е развивал в първите си публични изяви. В "Петият президент" говорят и хора, които го познават от армията. Основният аргумент да се появи точно сега – януари 2017 г. – книга за Румен Радев, е за да научат българите кого избраха за президент. Тези, които гласуваха за него, и тези, които не го припознаха и бяха против него, дори не предполагат как го наричат американските му колеги авиатори. Преди 15 години Радев се връща освен с отлична диплома от военно-въздушния колеж в Алабама, и с новата си позивна – Мойсей. Това е идентификационното име, с което в САЩ колегите му пилоти се обръщат към него във въздуха заради впечатляващи въздушни боеве. „Тази позивна – с името на Библейската личност, която води народа си през пустинята и накрая му показва Обетованата земя, ти отива особено, ще бъдеш лидер”, му предрича един от американските преподаватели през 2003 г. Как върви животът на пилота до 2016 г. Защо оттегля подадената оставка през 2015 г. и защо напуска армията година по-късно? Защо убедено защитава пронатовската ориентация на България, но оценява високо маневреността на руския изтребител МиГ-29? Как се прави Кобрата на Пугачов и Камбана – суперсложни фигури от висшия пилотаж? И как Корнелия Нинова намери телефона на Румен Радев, а БСП – своя печеливш генерал?
 
Общи условия