(c)2011

Политически ред и политически упадък

   Книги ► Публицистика и политика ► Политика ► 
Политически ред и политически упадък
актуално

Aвтор: Франсис Фукуяма
Издателство: Изток Запад
Година: 2016
ISBN: 9786191529520
Корица: твърда
Страници: 736
Цена: 43.00 лв.  34.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Франсис Фукуяма е старши научен сътрудник в Института за международни изследвания „Фрийман Спогли" към Станфордския университет. Преподавал е във Висшето училище по международни отношения ..П. X. Нитце“ на университета „Джонс Хопкинс“, както и в школата по публична политика към университета .Джордж Мейсън". фукуяма е бил в екипа на изследователския център .РАНД Корпорейшън” и е бил член на екипа по планиране на политиката към Държавния департамент на САЩ. Живее в щата Калифорния със своята съпруга.

В „Произход на политическия ред" Франсис Фукуяма проследява историческото развитие от зората на човечеството до Френската и Американската революции. В „Политически ред и политически упадък" той продължава своя монументален разказ за изграждането на човека като политическо животно.
Започвайки с индустриалната революция, той разкрива как държавата, законът и демокрацията се развиват след тези разтърсващи събития, къде са корените на днешното напрежение между либералните демокрации и диктатурите и как неоспоримите симптоми за разпад се появяват в развитите демокрации.
Ако искаме да разберем политическите системи, които доминират и управляват живота ни, задължително трябва да се върнем към техните корени и да бъдем бдителни за възможността за упадък. Това майсторско описание е задължително четиво за всеки, който иска да разбере повече за света, в който живеем.

„Този отличен том по сравнителна история и политология трябва да бъде прочетен и от политици, и от широката публика.” - Спектейтър
„Съкровищница на прозрения, достойна за най-великите автори, писали за демокрацията." - Файнаншъл Таймс
 
Общи условия