(c)2011

Катерина Сфорца. Алената графиня

   Книги ► Художествена литература ► Исторически ► 
Катерина Сфорца. Алената графиня
Aвтор: Джийн Калогридис
Издателство: ЕМАС
Година: 2016
ISBN: 9789543573400
Корица: мека
Страници: 472
Цена: 18.00 лв.  14.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Мълвата за красотата на младата Сфорца стига до Рим и папа Сикст IV я иска за жена на сина си Джироламо, като дарява семейството с два града - Имола и Форли. Катерина влиза триумфално в Рим като графиня и започва бляскав живот.

Ала времената се менят, съпругът ѝ бива убит и Катерина поема сама управлението на своите градове. А в тези времена управлението означава и войни. Младата графиня печели битка след битка, управлява с твърда ръка и в разрез с обществените порядки приема открито любовниците си. Но папа вече е Чезаре Борджия, а той не е забравил, че преди години красивата графиня го е отблъснала

Херцог Галеацо, един от последните представители на миланската династия Сфорца, е оставил име на жесток и брутален владетел, баща на неясен брой деца от неясен брой майки. Но сред четата от отрочета Галеацо боготвори едно - извънбрачната си дъщеря Катерина. Отличаващо се с впечатляваща красота, наследило неговия пъргав ум, безстрашие и безцеремонност, момичето расте под специалните му грижи, получава солидно образование, учи военно дело и фехтовка наместо ръкоделие.
 
Общи условия