(c)2011

Смърт в Ла Фениче

   Книги ► Художествена литература ► Криминална ► 
Смърт в  Ла Фениче
Aвтор: Дона Леон
Издателство: Ентусиаст
Година: 2016
ISBN: 9786191641994
Корица: мека
Страници: 304
Цена: 15.00 лв.  11.55 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Прелестната Венеция е град, в който престъпност почти няма. Този факт обаче не е особено утешение за маестро Хелмут Велауер, световноизвестен диригент, чието кафе по време на един антракт пристига с малка добавка – цианкалий. За Гуидо Брунети, заместник-комисар в полицията и гениален детектив, не е проблем да намери заподозрян. Не, свеждането на голямата и извънредно разнородна група от врагове до един извършител – това е проблемът.

Младата съпруга, която изведнъж се превръща в богата вдовица, световноизвестното сопрано, което има всички основания да мрази диригента и да се бои от него, хората, чиято кариера е пострадала от сблъсък с Велауер, та дори и сенките от предполагаемото му нацистко минало – всеки един от тях може да има мотив. Брунети събира улики и показания и картината, която се оформя пред очите му, показва такава плетеница от поквара и отмъстителност, че го оставя разкъсан между правилно и грешно, между възможностите на закона и повелите на справедливостта.

Интригуваща загадка, многопластова драма и неповторим поглед към едно средновековно общество, което все още процъфтява в наши дни.
Сейнт Лоуис Пост-Диспеч

Умело заплетена интрига и плавно преливащо се слово.
Киркус Ривю
 
Общи условия