(c)2011

Укротяването на кралицата

   Книги ► Художествена литература ► Исторически ► 
Укротяването на кралицата
актуално

Aвтор: Филипа Грегъри
Издателство: Еднорог
Година: 2016
Корица: мека
Страници: 544
Цена: 19.90 лв.  14.92 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
„Укротяването на кралицата” е нова драматична приказка за Тюдорите, посветена на крал Хенри VIII и неговата шеста жена Катрин Пар

„Изключително увлекателна... сложната личност на един остаряващ крал и неговата чувствена и ерудирана жена, обрисувани от майсторското перо на Грегъри, ще очароват всички фенове на Тюдорите.”
Пъблишърс Уийкли

Катрин Пар, овдовявала два пъти след два брака без любов, най-сетне обича. Но мечтите ? за живот редом с любим човек са попарени, когато крал Хенри VIII, достатъчно възрастен да ? бъде баща, ? заповядва да се омъжи за него.
Катрин е напълно наясно с опасността, пред която се изправя: предишната кралица оцелява само шестнайсет месеца, а тази преди нея – едва половин година. Но Хенри обожава новата си жена и вярата на Катрин в него се задълбочава, докато тя обединява кралската фамилия, създава си обкръжение от духовници и учени, посветили се на радикалните църковни реформи, и управлява кралството като регент.
Но дали това ще се окаже достатъчно, за да я предпази от ужасната съдба на нейните предшественички? Привърженичка на реформираната църква и първата жена, която публикува свои преводи и авторски текстове на английски език, Катрин се откроява като независима личност със своя собствена воля. Въпреки това тя не е в състояние потуши жестокия религиозен конфликт в двора и страната, не успява да овладее докрай безумния егоцентризъм на краля, не може и да спаси носителите на новите вярвания, когато опасният взор на Хенри се насочва към тях. Традиционалистите в църквата и съперниците ? в битката за власт я обвиняват в ерес и държавна измяна. Наказанието е смърт, а под заповедта за изпълнението на присъдата стои името на самия крал...
 
Общи условия