(c)2011

Сред богове и пирамиди

   Книги ► Научна литература ► История ► история на стария свят ► 
Сред богове и пирамиди
Aвтор: Емил Бузов
Издателство: Изток Запад
Година: 2016
ISBN: 9786191527687
Корица: твърда
Страници: 504
Цена: 29.00 лв.  23.20 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Гл. ас. д-р Емил Бузов е преподавател по египто­­логия в Нов български университет. От 2012 г. е заместник ръководител на разкопките на ТТ 263 в Египет, провеждани от Българския институт по египтология. Автор е на книгите: „Пътят на живота. Учението на древноегипетските мъдреци“ (2011) – монографично изследване на дидактичната литература на Древен Египет и „Текстове от Древен Египет. Папирус Весткар“ (2014) – превод, граматичен и исторически коментар на приказките от царския двор.

--------------

Настоящата книга описва ежедневието в Древен Египет. Авторът разглежда мястото на човека в социалната система на древноегипетското общество. Изследвана е ролята на царя, религията, икономиката и вярата в безсмъртието в живота на обитателите на Нилската долина.

Изложението се базира на запазените до наши дни текстови свидетелства, многобройните артефакти, открити по време на археологически разкопки и най-изразителните изображения от тази древна култура.
Книгата е прадназначена за широк кръг читатели, които се интересуват от история и култура на Египет и древните общества.
 
Общи условия