(c)2011

Храната - италианското щастие

   Книги ► За дома ► Кулинария ► 
Храната - италианското щастие
актуално

Aвтор: Елена Костюкович
Издателство: Авлига
Година: 2016
ISBN: 9786197245080
Корица: мека
Страници: 583
Цена: 22.00 лв.  16.50 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
„Храната – италианското щастие” - кулинарен пътеводител из областите на Италия от Елена Костюкович, предговор от Умберто Еко.

Елена Костюкович е преводачката на руски език на Умберто Еко, авторка на романи и на преведената на над 20 езика книга „Храната – италианското щастие”. Тази книга е своеобразен пътеводител сред кулинарните традиции на различните области в Италия. Гастрономическите детайли и специфичните описания на характерни ястия и продукти са съчетани с културологично изследване на историята и традициите в Италия, поднесено по увлекателен и атрактивен начин. Предговорът е написан от самия Умберто Еко, който не пести похвалите си за книгата. Елена Костюкович живее и работи в Италия близо 30 години.

„Храната – италианското щастие” е подходяща не само за гурме специалистите и за гастрономите като цяло, но и за онези, които принадлежат към все по-нарастващата „армия” от фенове на всички кътчета на Италия и нейната култура.

Книгата е носител на италианските награди Premio Bancarella della Cucina за 2006 г. и Chiavari Literary Award за 2007 г.
 
Общи условия