(c)2011

Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS X

   Книги ► Компютърна литература ► Други ► 
Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS X
Aвтор: Айк Арменович Харазян
Издателство: Асеневци
Година: 2016
ISBN: 978-954-8898-7
Корица: мека
Страници: 202
Цена: 19.95 лв.  15.96 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Книгата е предназначена за самостоятелно изучаване на Swift — новият език за програмиране за iOS и OS X. Описана е версия Swift 2.0. Книгата е подходяща дори и за тези от вас, които никога не са програмирали на C, C++ или Objective-C. Материалът е построен на принципа от простото към сложното. Изложението се съпътства с голям брой листинги на код, които може да ползвате за тестване и дебъване посреством новата среда за разработка Playground.

На прост и разбираем език са обяснени основите на Swift, синтаксиса на езика и неговите особености. Описани са типовете данни, циклите, класовете, функциите, кортежите, базовите оператори и другите стандартни конструкции. Накратко са дадени основите на обектно ориентираното програмиране. Подробно са разгледани по-сложни или специфични за Swift конструкции: изброявания, затваряния, опционални типове, класове, структури, обобщени типове, разширения, протоколи, разширени оператори и др.

----

„Книгата е написана много качествено и позволява в кратки срокове да усвоите новият език и неговият инструментариум. Тя е подходяща както за начинаещите, които започват своя път на iOS разработчици, така и за по-напредналите програмисти, които искат да се научат да програмират на Swift.“
- Сергей Пронин, водещ разработчик на iOS приложения в компанията Empatika, преподавател на курса „Разработка на iOS приложения на Swift“ във Висшата школа по икономика.

За автора:..................................
Айк Арменович Харазян е главен редактор на портала swiftbook.ru - сайт №1 в ОНД с ресурси по програмиране на Swift!
 
Общи условия