(c)2011

Берлускони. Епичната история на милиардера, който завладя Италия Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Берлускони. Епичната история на милиардера, който завладя Италия Промоция
промоция

Aвтор: Алън Фрийдман
Издателство: Сиела
Година: 2015
ISBN: 9789542819318
Корица: мека
Страници: 304
Цена: 15.00 лв.  7.50 лв. (Отстъпка -50%)

Добави в количка
 
Тегло: 0.400 кг.

Силвио Берлускони разказва живота си в първата своя оторизирана биография. Най-скандалният министър-председател в историята на Италия проговаря за своя път към върха, за приятелствата си със световни лидери като Владимир Путин, Джордж У. Буш и Муамар Кадафи, за обвиненията във връзки с мафията, за бъдещето на футболен клуб Милан и за прословутите партита „Бунга-бунга”, които станаха една от причините за драматичното му падение от политическата сцена.

Биографията е написана от авторитетния американски журналист Алън Фрийдман, който е извадил най-ценното и най-интересното от над 100 часа записи с интервюта с италианския милиардер. Авторът с огромна прецизност анализира дългата история на Берлускони и многото трансформации, през които е преминал – от шоумен, през строителен предприемач, медиен магнат, футболен бос и плейбой до един от най-влиятелните играчи на световната политическа сцена. Алън Фрийдман приключи работа по книгата едва в края на август и неговите впечатления от Берлускони са съвсем пресни. Журналистът успя да интервюира и някои от най-близките приятели на бившия италиански премиер, сред които е и самият Владимир Путин.

В предговора на книгата е описана срещата на Фрийдман с руския лидер в Кремъл. Алън Фрийдман е бил поканен в Кремъл, за да разговаря с Путин за ролята на Силвио Берлускони и за приятелството между двамата лидери.

„Никога не съм изпитвал радост от политиката. Аз не съм професионален политик. Аз съм предприемач”

Силвио Берлускони
 
Общи условия