(c)2011

Най-богатият човек на всички времена – епохата и животът на Якоб Фугер

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Най-богатият човек на всички времена – епохата и животът на Якоб Фугер
Aвтор: Грег Стайнмец
Издателство: Кръгозор
Година: 2015
ISBN: 9789547713499
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 16.00 лв.  12.32 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Тегло: 0.330 кг.

Кой е Грег Стайнмец:

Израства в Кливланд, Охайо. Завършва Colgate University и има магистърска степен по журналистика в Northwestern University. Работи 15 години като журналист за Sarasota Herald-Tribune, The Houston Chronicle, New York Newsday и The Wall Street Journal, където завежда секцията за Берлин, а по-късно и секцията за Лондон. В момента е финансов анализатор в инвестиционна компания. Има три деца и живее в Ню Йорк. Това е първата му книга.

Кой е Якоб Фугер:

- Първият човек, чието богатство възлиза на 7-цифрена сума и съставлява почти 2 % от БВП на Европа. Той е и най-големият земевладелец в Европа.
- Най-влиятелният бизнесмен в историята. Живее в епоха, когато парите решават всичко – от избор на император на Свещената Римска империя и на папа до създаване на нови държави като Австро-унгарската империя.
- Извежда Хабсбургите до най-високите върхове на политическото управление, като династията дава владетелите на най-голямата империя в Европа.
- Убеждава папата да узакони лихварството.
- Неговите пари спасяват знатните и богатите в Селската война и спомагат да спре експанзията на турците към Западна Европа.
- Предизвиква Мартин Лутер и става една от причините за Реформацията.
- Въвежда двустранното счетоводство, обезпечението на кредитите и одита.
- Създава първата международна банкова мрежа с много клонове.
- Организира първата в света новинарска мрежа от куриери с цел бързо да информира клиентите си за случващото се на пазара и първи научава новините още преди политиците, кралете и папата.
- Построява първите в света социални жилища, неречени „Фугерай“ или „кварталът на Фугер“. 500 години по-късно кварталът е все още действащ, като се финансира от фондация, създадена с парите на Фугер.
 
Общи условия