(c)2011

Сталин. Пътят към властта (1878-1928

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Сталин. Пътят към властта (1878-1928
актуално

Aвтор: Стивън Коткин
Издателство: Милениум
Година: 2015
ISBN: 9789545153020
Корица: мека
Страници: 608
Цена: 29.90 лв.  23.02 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Стивън Коткин е професор по история и международни отношения в Принстънския университет. Автор е на „Сталинизмът като цивилизация” и „Разпадът на Съветите: 1970-2000”.

Името му е сред съвременните безспорни авторитети по руска и съветска история.

Кръвожаден сатрап, налудничав мегаломан, посредствен семинарист, руският Хитлер или другата крайност - велик държавник, водач на революцията, Баща на народите - десетилетия след смъртта на Сталин опитите да бъде оценена нееднозначната му личност не само не стихват, но дори се разгарят с нова сила.

Тритомната биография на Йосиф Джугашвили от проф. Стивън Коткин е може би най-мащабното и задълбочено изследване по темата досега.

В Първи том е проследен пътят на Сталин към най-висшите ешелони към болшевишката власт в най-ранните години преди и след революцията. Архивите на КГБ разкриват неподозирани факти около отношенията му с Ленин и Троцки. Коткин анализира генезиса на явлението „Сталин” и начина, по който диктаторът се саморазправя с противниците си в партията.

„Този труд е монументален принос към личността на Сталин, когото само сме си мислели, че познаваме.”
Джон Луис Гадис, автор на „Студената война”

„Мащабно изследване в широкия контекст на предпоставките, довели Сталин на власт.”
Publishers Weekly

„Амбициозен като замисъл и гениален като изпълнение труд, който съчетава класическата биография и историческия анализ, за да очертае най-пълнокръвно политическата картина на века.”
Дейвид Холоуей, автор на „Сталин и бомбата”
 
Общи условия