(c)2011

Из ученията на Шри Юктешвар и Парамаханса Йогананда

   Книги ► Езотерика и религия ► Езотерика ► 
Из ученията на Шри Юктешвар и Парамаханса Йогананда
Aвтор: Джоузеф Селби и Дейвид Щайнмец
Издателство: Хермес
Година: 2015
ISBN: 9789542614630
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 17.95 лв.  17.95 лв. (Отстъпка -0%)

Добави в количка
 
Според историческата наука, еволюцията на човешката раса и развитието на цивилизациите е ставало постепенно, в линеен порядък. В светлината на някои от най-новите археологически и научни открития обаче тази теза изглежда все по-несъстоятелна.

Преди повече от столетие един индийски мъдрец дава съвсем различно тълкувание на човешката история, което днес намира потвърждение в редица научни открития. Шри Юктешвар, един от най-големите духовни учители на Индия и гуру на Парамаханса Йогананда (автор на „Автобиография на един йогин“), представя еволюцията на човечеството като поредица от цикли – или юги, през които планетата минава. Според него наскоро сме преминали през долния край на този цикъл – Кали юга, и сега се придвижваме към по-висшата енергийна епоха. Това ще доведе до фундаментални промени както във външния свят, така и в човешкия мироглед.

Когато човешката история се разгледа през тази призма за цикличност на епохите, много от загадките на миналото намират своето логично обяснение. Така човек не само получава по-смислена представа за миналото, но и придобива една по-ясна визия за бъдещето.

„Югите“ представлява любопитно съчетание между древното знание на индийските мъдреци и съвременната научна мисъл. Джоузеф Селби е специалист по древна история и източна философия, а Дейвид Щайнмец – по астрономия и физика

Тегло: 0.500 кг.
 
Общи условия