(c)2011

Безкрайният пъзел

   Книги ► Научна литература ► Други ► 
Безкрайният пъзел
Aвтор: Безкрайният пъзел
Издателство: Изток Запад
Година: 2015
ISBN: 9786191526239
Корица: мека
Страници: 456
Цена: 22.00 лв.  17.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Истинско удоволствие е да прочетем тази книга, която разглежда напредъка в разбирането ни за структурата на материята. Авторът е не само експерт в областта, но и внимателно изследва различните гледни точки за това как наистина са се стекли събитията.
Питър Хигс, Нобелов лауреат по физика за 2013 г.

Франк Клоуз умело успява да обясни сложната квантова теория на полето на всеки заинтересован. Това е същинско постижение за един физик-теоретик! Още по-ценното е, че знае как да разкаже една наистина вълнуваща история. Загадката за "безкрайния пъзел" на практика обхваща цялата квантова електродинамика и е в основата на опитите за обединение на природните взаимодействия. Резултатът е истинско научно криминале, изпълнено с интересни герои, скрити ходове и неочаквани обрати. Това е доказателството, че Клоуз е сред малцината най-добри автори на научнопопулярна литература в света. Горещо ви препоръчвам „Безкраен пъзел".
Стив Нейдис, съавтор на „Формата на скрития Космос“

Създаването на квантовата теория на полето е сред най-великите постижения на човечеството и се нарежда редом до работите на Айнщайн, Нютон и Дарвин. Франк Клоуз представя сложните идеи по ясен и изключително разбираем начин. Всеки, който иска да разбере защо построихме LHC – Големия адронен ускорител на частици в ЦЕРН, както и какво се надяваме да разберем чрез него, трябва да прочете тази книга.
Дан Хупър, автор на „Тъмният Космос“ и на „Отпечатъкът на Природата“
 
Общи условия