(c)2011

Канибалът

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Канибалът
промоция

Aвтор: Хосе Ваккаро Руис
Издателство: Делакорт
Година: 2011
ISBN: 9789546900258
Корица: мека
Страници: 560
Цена: 18.00 лв.  5.40 лв. (Отстъпка -70%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Канибалът" е нещо повече от криминален роман, той представлява пътуване без връщане в сърцето на дълбока Испания, която не само не е изчезнала, а продължава да ни причаква в ХХІ век: канибалска Испания на нашите праотци и може би наша. Един път в месеца трима осемдесетгодишни старци, бивши робовладелци в плантациите на Гвинея, честват много специален банкет в едно имение в Гредос.

"Комплекта" е другото наименование, отнасящо се за новороденото, което на всяка "среща" се поглъща с удоволствие от Господаря и неговите двама побратими. Крехко месо със сладникав вкус, което се топи, eдва влязло в устата. "Комплекта" се определя така, както би се определил някой елен или глиган, убит по време на лов.

Подчинена на властта и манипулациите на Господаря, леля Мария готви малките, но също така тайно погребва техните кости. Паралелно с канибалския сюжет върви и бременността на Хуани, самотна майка, чиято нишка служи за свързваща част на романа. Ще може ли детективът Ховер да предпази новороденото и то да не послужи за вечеря?

В сложния свят, създаден от Ваккаро, никой не е съвсем виновен, нито съвсем невинен, освен малките жертви на канибала. Къде отиват бебетата, след като са погълнати?
 
Общи условия