(c)2011

Копринената буба

   Книги ► Художествена литература ► Криминална ► 
Копринената буба
Aвтор: Робърт Галбрейт
Издателство: Колибри
Година: 2014
ISBN: 9786191504459
Корица: мека
Страници: 496
Цена: 20.00 лв.  15.80 лв. (Отстъпка -21%)

Добави в количка
 
Тегло 0.500 кг

Година след публикуването на първата част, която след вял старт получи тласък от „изтичането“ на новината, че зад името на автора всъщност стои Дж. К. Роулинг се появи и вторият роман.

Втората част от приключенията на Корморан Страйк проследява разследването около писателя Оуен Куайн, който изчезва броени дни след като е написал изобличаващ животите на известни личности роман.

Когато писателят Оуен Куайн изчезва, съпругата му се обръща за помощ към частния детектив Корморан Страйк. В началото тя решава, че мъжът ѝ се е уединил някъде за известно време – нещо, което се е случвало и друг път, и умолява Страйк да го открие и върне у дома.
В процеса на разследване на повърхността изплуват не една и две възможни причини за изчезването на Куайн, макар жена му да не ги осъзнава. Писателят току-що е завършил ръкопис, който прелива от отблъскващи портрети на негови познати. Оказва се, че евентуалното му публикуване би могло да съсипе живота на мнозина и че не са малко хората, способни да се "разплатят" за това. После намират Куайн брутално убит при странни обстоятелства и това поставя началото на яростна надпревара с времето с цел издирване на безмилостния престъпник и разкриване на мотивите за деянието.
 
Общи условия