(c)2011

Компютърни мрежи for Dummies

   Книги ► Компютърна литература ► Мрежи ► 
Компютърни мрежи for Dummies
Aвтор: Дъг Лоу
Издателство: АлексСофт
Година: 2014
ISBN: 9789546562838
Корица: мека
Страници: 510
Цена: 16.99 лв.  13.08 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Тегло 0.590 кгМрежата може да улесни всички дейности във вашия офис, като се изключи самото ? установяване. Спокойно, няма страшно - в тази книга е разгледано точно това! Ако току-що сте разбрали какво представляват сървърите, тогава започнете от първата част в книгата. Инструкциите за установяване са във втора и трета част. Искате да разберете как да използвате облака, мрежовата сигурност или виртуалния свят? Можете да намерите всичко необходимо от четвърта до шеста част!Ръководството "Компютърни мрежи For Dummies" предоставя нови възможности:

Работа в мрежа - научете всичко това, което един новак в областта на мрежите трябва да знае за рутинното използване на мрежите, без да учи технически термини.

Стъпки за установяване - научете се как да създадете една мрежа - от избирането на операционната система до инсталирането на кабелите и конфигурирането на сървърните компютри.

Да станем мобилни - научете за облачните изчисления и разберете как можете да включвате смартфони и таблети към своята мрежа.

Да укрепим мрежата - "заздравете" своята мрежа, за да можете да отблъснете нападателите и да я предпазите от вируси и шпионски софтуер.

Да поддържаме мрежата - разберете как да правите архивиране, как да подобрите производителността на мрежата и да осигурите безпроблемната ? работа.

Виртуални спестявания - вижте как виртуалният свят може да ви помогне да избегнете купуването на допълнителни сървърни компютри.

Останалите хора - разберете как можете да установите една мрежа, използвайки компютри с Linux или Mac.

Отворете книгата и открийте:

Кои са многото преимущества на мрежите.

Всичко за TCP/IP и IP адресите.

Съвети за конфигуриране на Windows клиентите.

Всичко, което трябва да знаете за безжичните мрежи.

Съвети за управление на потребителските акаунти.

Съображения за сигурност за мобилните устройства във вашата мрежа.

Методи за архивиране и как да изберете един от тях.

Десет неща, които трябва да държите в своето шкафче.

Дъг Лоу е директор "Информационни технологии" на фирма за строително инженерство в Кловис, Калифорния, САЩ. Дъг се занимава с мениджмънта на мрежите повече от 20 години. Той е автор на над 50 технологични книги, които премахват булото на тайнствеността пред много технологии - от управлението на паметта до създаването на уеб страници, между тях и "Java All-in-One For Dummies".

 
Общи условия