(c)2011

Формология

   Книги ► Учебници ► Учебници ► Други Учебници ► 
Формология
Aвтор: Васил Канисков
Издателство: Изток Запад
Година: 2014
ISBN: 9786191523641
Корица: твърда
Страници: 400
Цена: 25.00 лв.  20.50 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Предназначението на този учебник по формология е да даде познания на всеки, който се интересува от визуални изкуства и да го ориентира в терминологията, анализа и формологичните принципи. Надявам се, че това единствено по рода си издание ще бъде полезно за всички творци на изобразителни изкуства, студенти и всички онези, които са с широки интереси.

Пред вас е една много сериозна и изключително впечатляваща работа, която е много повече от онова, което се изисква от текста. Тя впечатлява с изключителната енциклопедична ерудиция на своя автор, с библио­филията, с която са прочетени и промислени толкова много книги на толкова много мислители от античността до съвремието.

Авторът на учебника д-р инж. Васил Канисков има задълбочена практика в областта на научните изследвания на духовното развитие и израстване на нацията. Подчертавам последното споделено в този текст, защото са нужни огромни усилия да се постигне това, което големият класик на съвременната изобразителна култура Кирил Петров е казал: „Да повдигнем духа, за да направим място на истината.

Доц. Цветослав Христов, НХА-София,
Факултет за изящни изкуства, р-л катедра „Скулптура“
 
Общи условия