(c)2011

Сивите кардинали на властта

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Сивите кардинали на властта
Aвтор: Димитри Казали & Валтер Брюйер
Издателство: Ера
Година: 2013
ISBN: 9789543892532
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 14.00 лв.  10.78 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Димитри Казали е историк, педагог, композитор и писател. Негова голяма страст е музиката. Освен това той посвещава времето си в изследване на управлението на Наполеон. Издал е десетки исторически съчинения.
Валтер Брюйер е доктор по история, носител на отличие от фондация „Наполеон”, доцент по съвременна история в Института за политически изследвания в Екс ан Прованс.

„Задкулисни съветници, тайни агенти, сиви кардинали…
Скрити в сянката мъже и жени дърпат конците на историята.“

Кои са те и откъде идват? Докъде се разпростира тяхното влияние? Какви средства за манипулация използват?

С любопитни, неизвестни досега детайли, авторите осветляват дейността на двайсет необикновени личности. От Имхотеп – създателят на първата пирамида на фараона Джосер, до личния секретар на Хитлер Мартин Борман и до Анри Гено – влиятелният съветник на Саркози. Да не забравяме и страшния отец Жозеф – секретар на Ришельо, от когото води началото си изразът „сив кардинал”. Подробно са описани произхода и кариерата, методите и мрежите от връзки на всички тези дискретни актьори на световната сцена.

Облечени във власт, някои от тях съвсем непознати за широката публика, „задкулисните играчи“ са моделирали съдбата на човечеството в сянката на гигантите от историята: Октавиан Август, Карл Велики, Жана д’Арк, цар Николай II, Хитлер, Никсън, Рузвелт, Горбачов ...

С изключително интересни факти и предмет на сериозно предварително проучване, „Сивите кардинали на властта“ дава възможност на читателя да разбере скритите страни на историята и да се доближи до властимащите.
 
Общи условия