(c)2011

Задкулисието на прехода кн. 1: Меглена Кунева Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Задкулисието на прехода кн. 1: Меглена Кунева Промоция
промоция

Aвтор: Антон Тодоров
Издателство: Изток Запад
Година: 2013
ISBN: 9786191522019
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 14.99 лв.  7.50 лв. (Отстъпка -50%)

Добави в количка
 
Книгата анализира една от знаковите личности в политическия живот у нас в последните години – Меглена Кунева. Разкрити са важни фрагменти от събитията през последните 20 години през генезиса и кариерата на лидера на „Движение България на гражданите”. На основата на различни източници, малко известни документи, снимки и изследвания се хвърля светлина и се анализират политическите кукловоди – как те са отглеждали, внедрявали и издигали през годините новата българска номенклатура.

Авторът поставя акцент върху самоопределилите се като български елит и връзките помежду им. Фундаменталните въпроси са:

• Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
• Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?
• Каква е технологията на рекрутиране и присъствие в тази нова номенклатура, кои са нейните продуценти и защо за тях са удобни лица с такива профили?
• Каква е тайната на политическото безсмъртие в България и свързана ли е устойчивостта във висшата политика с притежаването на полезни за българското и международно задкулисие качества?
 
Общи условия