(c)2011

Ще дойде дяволът

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Ще дойде дяволът
Aвтор: Глен Купър
Издателство: Бард
Година: 2012
ISBN: 9789546553638
Корица: мека
Страници: 368
Цена: 14.00 лв.  10.08 лв. (Отстъпка -28%)

Добави в количка
 
Със скоковете си от съвременна Европа в Рим от първи век и в Англия в епохата на Елизабет, „Ще дойде дяволът” е въодушевяващ разказ за битката между доброто и злото, която се води в сенките през векове и континенти. Докато Купър надгражда интригата слой след слой, става ясно, че това не е обикновен криминален трилър, а такъв, който задава големи въпроси...

Сънди Телеграф

Започва най-смъртоносната биткаЗвездите бързат, времето тече, часовникът дванайсет ще удари,

ще дойде дяволът – и ад ме чака.Тези загадъчни стихове от пиесата на Кристофър Марлоу „Доктор Фауст” може би крият ключа за шокираща вековна истина в сензационния нов роман на международно известния писател Глен Купър.

Блестящата млада археоложка Елизабета Челестино открива в древните катакомби на Рим уникално подредени астрологични символи. Тя е сигурна, че има доказателства за непозната предхристиянска секта, и е съкрушена, когато Ватиканът отказва да подкрепи проекта й за разкопки.

След десет години срутване поврежда подземието и е направено смайващо откритие. Елизабета, вече монахиня августинка, е сменила археологията с покоя на молитвите и работата на учителка, но неочаквано се оказва в луда надпревара да разгадае тайната на катакомбите и да предотврати апокалиптично събитие, което застрашава бъдещето на човешкия род.
 
Общи условия